Ahad, Januari 04, 2015

IKLAN PENGAMBILAN PESERTA PROGRAM PENGKARYA GURU KPM 2015

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum w.bt.t.

Perhatian kepada semua Pegawai Perkhidmatan Pendidikan yang berkhidmat di bawah Kementerian Pendidikan Malaysia. Anda berminat untuk menjadi seorang penulis? Sila rujuk iklan di bawah ini. Harap Maklum.


Kursus 4 Siri Pengkarya Guru KPM 2015 anjuran Majlis Buku Kebangsaan Malaysia. Permohonan terbuka kepada warga pendidik (Gred DG) yang berbakat dan berminat untuk menghasilkan buku kanak-kanak dan remaja. Sertailah kursus 4 Siri Pengkarya Guru di hujung minggu (Khamis hingga Ahad). Yuran kursus, penginapan dan makan minum ditanggung sepenuhnya oleh Kementerian Pendidikan Malaysia. Anda cuma perlu biayai sendiri kos perjalanan ke tempat kursus DI LEMBAH KELANG pada tarikh-tarikh yang berikut:

• 26, 27,28 dan 29 Mac 2015
• 16, 17, 18 dan 19 April 2015
• 21, 22, 23 dan 24 Mei 2015
• 13, 14, 15 dan 16 Ogos 2015
*Semua peserta yang terpilih wajib menghadiri keempat-empat siri. 

PESERTA YANG TERPILIH AKAN DIHUBUNGI SEBELUM 28 FEBRUARI 2015. Sila muat turun borang permohonan dan hantarkan borang yang lengkap dan sampel hasil karya (penulisan atau ilustrasi atau kedua-duanya) ke mbkmmoe@gmail.com sebelum 31 Januari 2015.


Sebagai pengenalan, anda boleh lihat liputan berhubung program anjuran MBKM pada tahun-tahun sebelumnya berdasarkan pengalaman peribadi saya serta liputan video daripada rakan saya melalui pautan di bawah ini.
Sekian, wassalam.

3 ulasan:

zainab Khairi berkata...

Saya berminat untuk sertai...tetapi saya belum pernah menerbitkn Buku dimana-mana syarikat penerbitan....adakah saya berpeluang?

zainab Khairi berkata...

Apakah ciri atau syarat untuk melayakkn saya menjadi peserta?

emi nizam berkata...

Salam.
Ya, tiada pengalaman bukan masalah. hanya sertakan satu manuskrip bertema kanak2 seperti cerpen, novel, puisi atau ilustrasi.

syarat lain, minat n ada kesungguhan serta bersedia untuk hadir pada keempat2 siri kursus berkenaan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SALAM MESRA

Assalamualaikum w.b.t

Terima kasih atas kesudian berkunjung ke blog ini. Sejak akhir-akhir ini statistik menunjukkan adanya kunjungan dari pelawat-pelawat yang mencatatkan kekerapapan lawatan bagi sesetengah entri dalam blog ini. Kebanyakannya entri yang berkaitan dengan s]umber manusia, pengurusan organisasi dan seumpamanya. Siapa pun anda, plagiat merupakan sesuatu yang tidak beradab tanpa meminta izin terlebih dahulu dengan apa jua cara. Apapun, diharapkan agar mana-mana entri di dalam blog ini dapat memberi manfaat kepada anda.